Zorlu ve sıkıntılı bir hamilelik sürecinden sonra doğum ile mucize bebeğimizi kucağımıza alırız. Doğum sonrası sorunlar için bir çok anne bebek bakımı için kendisine bir yardımcı edinir. Genelde bu süreçte hep bebekler ile ilgilenilir. Lohusa annenin kendinden çok bebeğini düşünmesi de doğum sonrası her annenin vefakarlığına örnektir.

Bebeğimizi sevmekten ona kendimizi adamaktan başka bir şey yapmadığımız doğum sonrası süreç ve bu sürecin devamında bir çok anne kendisine yeterli önemi göstermemektedir. Aslında bunu doğurdum şimdi ne olacak? sorusu ile özetlersek tam ifade olur.

Gelin doğum sonrası karşılaşabileceğiniz muhtemel 7 soruna bakalım…

📕Hamile Değilim Ama Karnımda Hareket var?

Doğum Sonrası Annelerin Karşılaşacağı Muhtemel 7 Durum

1- Doğum Sonrası Lohusalık

Lohusasınız evet! Ancak nedir lohusalık ? Doğum sonrası doğuran her anne 40 gün boyunca lohusa dönemindedir. Lohusa dönemindeki anneler reddetse de, bazı psikolojik ve ruhsal durumlar içerisinde olurlar. Sürekli çevre baskısı ile acaba sütüm yetecek mi ? , Uyuyor mu nefesini kontrol edeyim ? Acıktı mı , karnı doydu mu ? gibi sorular sürekli kafasında dolaşır. Bu süreci kolay atlatabilmek ne yazık ki tek başına mümkün değildir. Eş yeterince destek olmalıdır anneye ve kesinlikle anne yanında tecrübeli birisi bulunmalıdır.

2- Her Kafadan Bir Ses Çıkması

Doğum sonrası hemen hemen her anne bunu duymaktadır. Genelde eş dost çevre akrabalar anneleri çıldırtan, delirten sorular sorar. Kısacası süt konusunda her gelenin anneye meme tutturması inek muamelesi görmek, hamilelikteki kiloları hala veremediğinin yüzüne vurulması ve daha bir bebeği yeni kucağına almışken 2. bebeği ne zaman düşünüyorsun soruları anneleri ruhen çok yoruyor. Bunu hepimiz yaşıyoruz maalesef.

3- Her Doğuran Anneden Süt Gelir mi ?

Doğumu yaptık. Bebeğimizi yıkadılar, hadi bakalım tuttur memeyi! Meme tuttu tamam, peki süt var mı ? Belkide doğumun hemen sonrasında en büyük yaşayacağınız sıkıntı budur. Yenidoğan emzirme heyecanınız kırılır , hevesinizi kaybetmeyin!

4- Emzirirken Canından Can Gider

Özellikle ilk kez annelerde olmak üzere hemen hemen her annenin başından geçen bir sorunda meme ucu yarasıdır. Meme ucunun küçük olması, tam çıkmamış olması ile bebeğin emerken canınızın yanması muhtemeldir. Tabi ki hiç bir anne bebeğini doyurmak yerine canının derdine düşmez ama doğum sonrası canınızı en çok yakacak şey meme ucu yarası olacağına eminim.

5- Doğum Sonrası Beslenme

Bebeğimizin karnını doyuruyoruz fakat kendi karnımızı doyurabiliyor muyuz ? Buna aç kalmam ben diye cevap verebilirsiniz. Ancak mesele sizin aç kalıp kalmamanız değil, yeterli beslenme ile süt yapacak kadar besleniyor musunuz meselesidir. Öncelikle şu kulağınıza küpe olsun! Emziren annelerin normalden daha fazla su tüketmesi gerekmektedir çünkü sütün % 85’ten fazlası sudan oluşmaktadır. Su içmeyi ihmal etmeyin!

6- Peki Ya Ne Zaman Tekrar Regl Olacağız

Evet regl! Başımızın belası regl! Hamilelik döneminde öyle unutulur ki , tekrar regl olacağımız hayal gibi gelir ama ne yazık ki doğurganlığımız devam ettiği sürece regl olmaya devam edeceksiniz. Ancak doğumdan hemen sonramı ? Yada ne kadar sonra ? Bunun cevabı her kadında aynı değildir ancak genelleme yapacak olursak; doğum sonrası regl görülmesi, bazı annelerde 6 hafta sonra, bazılarında ise 1 yıldan da fazla sürebilmektedir.

7-  Şiştim Şiştim İçimden Bir Ben Daha Çıktı !

Diyebilirsiniz mesela. Hamilelik döneminde genelde aşırı kilo alınır. Az kilo alan anne sayısı çok nadirdir. Genel ortalamaya vurursak hamilelikte almanız gereken 5 ile 10 kg arasındadır. Ancak ülkemizde hamilelikte 25 30 kilo alan anneler var bunu nasıl yapıyorlar bilmiyorum . Ancak fazla kiloyu vermek zor olsa da ondan daha zor ve can sıkan bir şey var. Doğum sonrası çatlakları! Doğum sonrası çatlakları ne kadar kilo verirseniz verin bazen geçmeyebiliyor ve kendinize güveninizi yitirebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir

Evde Çocuklarla Yapılabilecek Etkinlikler Ve Aktiviteler

Ebeveynler olarak evde çocuklarla yapılabilecek etkinlikler ve aktiviteler çocuğunuzun gelişimi açısından. oldukça önemlidir.