Ben geceleri geç yattığım için öğlenden sonra kalkıyorum kahvaltıda o saatte yapıyorum. 6 haftalık hamileyim bu bir sorun olur mu? Müşteri temsilcisiyim gece çalışıyorum.
Hamilelikte geç kahvaltı yapmak soru yaratır mı?
selin55 Bende tek yapamıyorum bazen. Beslenmek ve kahvaltı yapmak çok önemli aslında.
selin55 sinemaygun Öğün atlamış oluyorsunuz kızlar Benim doktorum bana bir beslenme listesi verdi, hem tahlillerime göre hem de genel ihtiyaçlarıma göre yazdı. En geç 10'a kadar kahvaltıyı bitirmiş olmalısınız. 11 civarı bir ara öğün, 1'de öğle yemeği, 3'te bir ara öğün, 6 veya 6.30'da akşam yemeği ve akşam 9'da da bir kase yoğurt yememi önerdi. En geç 11 ya da 12'de yatmam gerektiğini söyledi. Hem bebek için hem de kendim için düzenli gidiyoruz.
Şu an 18+1 haftadayım, daha kilo almadım, aslında ilk 3 ayda verdiğim kilolarla ilerliyorum, 6 kilo vermiştim. Yani dengeli ve düzenli beslenince şeker çıkma ihtimali azalıyor ve bebeğin gelişimi için daha sağlıklı oluyor. Çünkü uzun süre aç kalınca şekerimiz düşer ve baş ağrısına neden olur.
Aslında alışmak mümkün Ben de zorlandım, 11'de yatmaya başta ama sabah 9'da kalkınca alışıyorsunuz
Ayrıca sabah çok aç uyanıyoruz, 8'de bile uyandığınızda açlıktan kalkıyoruz artık.
😍 Merhaba canım annemiz. 😍
Anneleriz'e uzaktan bakmaya bir dur de. Bugün kayıt ol ve diğer anneler ile etkileşime geç.
selin55 Gece geç yatmanız ve öğleden sonra kalkmanız, özellikle hamilelik döneminde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu düzenli beslenme ve dinlenmeye dikkat etmeniz gereken bir dönemdir. Hamilelikte sağlıklı bir yaşam tarzı ve düzenli öğünler oldukça önemlidir. Ancak gece çalışan biri olarak farklı bir yaşam ritminiz olabilir, bu durumda dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var:
Beslenme Düzeni: Kahvaltıyı öğlenden sonra yapmanız, öğünlerinizi düzenli ve sağlıklı bir şekilde planladığınız sürece sorun olmayabilir. Ana mesele, düzenli aralıklarla ve dengeli beslenmeye devam etmenizdir.
Uykusuzluk: Gece çalışmanız ve geç yatmanız uyku düzeninizi etkileyebilir. Yeterli uyku almak, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için önemli. Uykusuzluk baş ağrılarına ve diğer rahatsızlıklara yol açabilir.
Dengeli Beslenme: Vücudun ihtiyaçlarını karşılamak için protein, vitamin ve mineral bakımından zengin bir diyet önerilir. Şekerinizin dengesini korumak, aynı zamanda yeterli sıvı almak da önemlidir.
Doktorunuza Danışın: Özellikle hamilelik döneminde, farklı çalışma saatleriniz nedeniyle herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuza danışmanızda fayda var. Her bireyin hamilelik süreci farklıdır, bu yüzden kişisel öneriler almanız en sağlıklısı olacaktır.
Genel olarak, uyku düzeninizin ve beslenme alışkanlıklarınızın sağlıklı bir şekilde uyarlanması gerektiğini unutmayın.
taskinsevda Kızlar, ben 3. trimestera girmeden önce her gece geç yatıp öğlene doğru uyanıyordum. Ama 3. trimestera girdikten sonra nasıl olduysa her sabah 8'de gözümü açar oldum. Şimdi geç uyandığımda bile bebeğimin gelişiminde veya kilosunda bir sıkıntı olmadı, çok şükür.
Her şey yolunda gidiyor. Hep bir vicdan azabı çekiyordum, saat 12 olmuş ve hala kahvaltı hazırlayıp kahvaltı yapacak oluyordum. Ama günler azaldıkça galiba Rabbim alıştırıyor, artık erken uyanıyorum. Hemen kahvaltımızı yapıp, saat 12'de ara öğünümü yiyorum, 2'de de öğle yemeğimi yiyorum.
Şükür ki bebeğimin gelişimi çok iyi. Bence öğün atlamamaya çalışın, sabah 8'de alarm kurup bir muz, bir bardak süt bile içseniz, öğlene kadar size yetecektir .