Sindirim sisteminde yaşamını sürdüren ve mide zarına saldıran Helikobakter Pilori (helicobacter pylori) oldukça yaygın görülen, dirençli bir bakteri türüdür. Antibiyotik tedavileriyle bu bakterilerden kurtulmak mümkün olsa da çoğu zaman ilaç tedavisinin ardından, yeniden ve daha şiddetli bir şekilde nüksedebilir.
İyi haber şu ki, bu zararlı bakterilerden bitkisel tedaviyle kurtulmak mümkün. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, helikobakter pilori tedavisi için brokolü kürünü tavsiye ediyor.
Mide ve ince bağırsaktaki ülserler söz konusu olguğunda Helikobakter Pilori çoğu zaman birincil suçludur. Genellikle mideyi çocukluk döneminde enfekte etmeye başlayan bu bakteri, peptik ülser ve gastrite sebep olabilir.
Aslında insan midesi asidik bir ortam olduğundan burası bakterilerin yaşamını sürdürebilmesi için uygun bir yer değildir. Fakat, Helikobakter Pilori amonyak salgılayarak çevresinde bazik bir ortam oluşturur. Bu sayede asidik mide ortamından korunarak rahatlıkla yaşamını sürdürebilir.
Helikobakter Pilori Nasıl Bulaşır?
Bu bakterinin nasıl yayıldığı tam olarak nasıl yayıldığı bilinmemektedir ancak enfeksiyonun bir kişinin ağzından diğerine bulaştığı düşünülmektedir. Ayrıca, tuvalet ihtiyacı sonrası elleri yeterli şekilde yıkamamak bu bakterinin yayılmasına neden olur.
Helikobakter Pilori Belirtileri Nelerdir?
Sindirim siteminde helikobakter pilori olan çoğu kişide herhangi bir belirti görülmez. Fakat, bakteriler bir ülsere neden olduğunda, geceleri veya yemeklerden birkaç saat sonra gidip-gelen ve mideyi tırmalayan bir karın ağrısına neden olabilir. Bu tür bir ağrınız varsa kısa süre içinde doktora görünmeniz gerekir.
Bunlarla birlikte, helikobakter pilori ile alakalı aşağıdaki semptomlar da görülebilir :
- Fazla geğirme
- Mide bulantısı
- Mide ekşimesi
- Şişkin hissetmek
- Ateş
- İştahsızlık
- Açıklanamayan kilo kaybı
Günümüzde, helikobakter pilori teşhisi basitçe konulabilmektedir. Bunun için sizden dışkı testi, nefes testi, endoskopi ve kan testi istenebilir. Bu testler sonucu sindrim sisteminizde helikobakter pilori olup olmadığı kolaylıkla öğrenilebilir.
Yapılan testlerin sonucunda midenizde bu bakterinin olduğu sonucuna varılırsa muhtemelen doktorunuz size ilgili antibiyotik ilaçları reçeteleyecektir. Bu antibiyotikler sayesinde helikobakter piloriden kurtulmak mümkün olsa da zaman içinde yeniden ve daha şiddetli tekrarlayabilir. İşte tam da böylesi durumlarda İbrahim Saraçoğlu herkesin kendi evinde kolayca uygulayabileceği brokolü kürünü tavsiye ediyor.
Brokoli Kürü Nasıl Yapılır?
Katıldığı bir Tv kanalında Helikobakter Pilori hakkındaki soruları yanıtlayan İbrahim Saraçoğlu; ”Antibiyotik tedavisinin ardından bu bakteri yeniden nüksederek fazlalaşabilir. Bu bakteri, önemli bir bakteri türüdür. Çünkü, Helikobakter Pilori o kadar akıllıdır ki, asidik olan midede yaşamaları mümkün olmadığından hemen amonyak salgılayarak etrafını bazik yapar ve kendisini mide asidine karşı korur. Zaman içinde midede yara açabilir ve mide kanserini tetikleyebilir. Yapacağınız şey broloki kürünü kullanmaktır.” dedi.
Brokoli kürünün tarifi ise oldukça basit :
150 ila 200 gram brokoliyi elinizle küçük parçalar halinde kopartın. 5 ila 6 dakika arasında 1 Litre suda kaynatın. Süzdükten sonra üçte birini sabah, üçte birini öğlen, üçte birini akşam olmak üzere günde 3 kez aç karnına suyu için. Brokoli suyunu içtikten sonra ilk 20 dakika hiçbir şey yiyip içmeyin. Her 7 günden sonra 3 gün ara verin. Toplamda 3 hafta boyunca uygulayın. Ayrıca kaynatılan brokolinin kendisinide salata yaparak tüketin. Bu kürün ayrıca meme ve prostat kanserini de önleyici etkisi vardır.
Saraçoğlu Hoca’nın da açıkladığı gibi Helikobakter Pilori’nin bitkisel tedavisi brokoliden geçiyor. Ancak siz yinede bu bakterinin varlığından şüpheleniyorsanız veya çeşitli semptomları gözlemliyorsanız öncelikle doktora başvurun. Sağlıkla ve bizi takipte kalın.
Anneleriz sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.