Meme ucu hassasiyeti hamileliğin ilk belirtileri arasında yer alır. Göğüslerin şişmesi meme uçlarında koyulaşma ve hassasiyet diğer ilk hamilelik belirtileri arasında bulunur. Hamilelik oluştuğunda bedende bir dizi hormon değişimleri başlar. Bu süreç gebeliğin devamı için gereklidir. Bedenin doğuma hazırlanmasını sağlar. Meme uçlarında meydana gelen hassasiyet bu belirtilerden bir tanesidir. Hamilelik döneminde memeler büyür ve daha dolgun bir yapıya kavuşur.Gebelikte Memelerde Hassasiyet Ne Zaman Başlar?

 Meme uçlarında kararma ve ağrı da olabilir. Göğüs uçlarının eskiye göre daha da hassaslaşması normal karşılanır. Bunlara ilave olarak meme uçları da hafif şişlik meydana gelebilir. Anne adayı göğüslerin daha dolgun ve ağır hissedebilir ve hamileliğin son dönemlerine doğru memelerden süt sızdığı gözlemlenebilir.

Gelin lafı uzatmadan Gebelikte memelerde hassasiyet ne zaman başlar öğrenelim…

Gebelikte Memede Hassasiyet Ne Zaman Geçer?

Gebelik süresince memelerin hassasiyeti çoğunlukla hamileliğin son dönemi olan 8 ay bitimine doğru geçmeye başlar. Meme artık emzirmeye hazır duruma gelmiş ve gelişimini tamamlamıştır. Bu dönemden sonra meme ucunda emzirmeye bağlı olarak hassasiyetler gelişmesi normaldir. Gebelikte memelerde yaşanmış olan hassasiyetin sebebi memenin iç yapısını oluşturmuş olan süt bezelerinin ve damarların genişleme durumudur.

Bu dönemde göğüs bölgesine daha çok kan pompalanmaya başlanır. Kılcal damarlar kan ile dolarak meme gelişimi için dokularda gerekli olan canlılık sağlanır. Bu kanlanma ve genişleme evresinde memelerde kaşıntı ve hassasiyet oluşması normal bir durumdur. Hamilelik döneminde sütyenin cildinize hava aldırmasına özen göstermeniz gerekir

Gebelikte Göğüs Hassasiyeti Ne Zaman Azalır?

Göğüs hassasiyeti ve şişlik çoğunlukla gebeliğin 4 ile 5 haftalarında başlayıp belli bir süre devam eder. Bu dönem anne için çok zorlu olarak geçer çünkü göğüslerde yoğun hassasiyet ağrı ve şişlikler meydana gelir. Bu durum özellikle de göğüs uçlarında kaşıntı hissi ve renk değişimi takip eder ve göğüs uçlarının rengi çok koyulaşır. Göğüs ve göğüs uçları hassas olmaya başlar ve yanma hissine de neden olur. Bunların haricinde bu süre dönemi boyunca göğsün büyümesi sonucunda eskiden kullanılmış olan sütyen bedenleri uyum göstermez.

Hamilelik süresinde bedenin bebeğin gelişimi için hazırlanması doğal olan bir süreçtir. Hormonların seviyelerinde hızlı bir değişim olması özellikle de göğüslerde şişme ile sonuçlanan östrojen seviyesinde dengesizliklere yol açar. Östrojen ve progesteron hormonları hamile olan bir kadının normal insanlara oranla 8 kat daha fazla ürettiği iki hormon olması nedeniyle bedende gelişen bu değişimlerde önemli rol oynar. Hamileliğin 6 ayına kadar hormon seviyeleri ve memedeki şişlikler normale dönmeye başlar fakat genellikle göğüslerdeki şişlik ve hassasiyet hamilelik boyunca devam eder.

Gebelikte Göğüs Hassasiyeti Ne Zaman Geçer?

Hamilelik döneminde yaşanan meme hassasiyeti hamileliğin en yaygın semptomlarından bir tanesidir. Muhtemelen 4 ile 7 haftalar arasında çok erken başlayan ve ilk 3 aylık dönem boyunca devam eden bu hassasiyet belli bir döneme kadar devam eder. Göğüsler hamilelik boyunca değişmeye devam eder. Bu değişiklikler anne sütünün öncüsü olan kolostrum üretimi ve bebeğinizin doğumdan sonraki ilk emzirme ile en yüksek seviyeye ulaşacaktır. Kolostrumun 38 hafta civarında gelmeye başladığını görebilirsiniz. Hamilelik esnasında meme rahatsızlığının arkasında ne olduğu yaşanan hassasiyetini gerçekte nasıl hissettirdiği konusunda doktorunuza bilgi vermelisiniz.

Gebelikte Göğüs Ucu Ağrısı

Hassas göğüs ve göğüs uçları şişmiş ağrılı sızlayan ve hassas göğüsler hamileliğin ilk belirtilerindendir. Bu durum döllenmeden birkaç gün sonra başlar ve hamilelik dönemi boyunca giderek artış gösterebilir. Göğüslerdeki yaşanan ağrı diğer hamilelik değişiklikleri kadar kişiye özeldir. Bazı kadınların bundan fazla rahatsız olmayacağı bazılarının ise daha fazla rahatsız duyacağı anlamına gelir. Pek çok anne adayı göğüs ağrısı donuk bir ağrı ağırlık dolgunluk ve hassasiyet şeklindedir. Fakat bazı anne adaylarında ise keskin bir ağrı da rapor eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir

Memenin Etrafındaki Kabarcıklar Hamilelik Cinsiyet Tahmini

Memenin etrafındaki kabarcıklar hamilelikte cinsiyet tahmini olarak nasıl kullanılabilir?

Hamilelikte Kullanılmaması Gereken Makyaj Malzemeleri

Hamilelikte kullanılmaması gereken, bebeğinize zarar verecek makyaj malzemeleri vardır. Bu nedenle hamileyken kullanmamanız gerekenler var.

Hamilelikte Saç Boyamak Bebeğe Zarar Verir mi?

Hamileliğin erken dönemlerinde annelerin saçını boyamaları bebeğe ciddi zararlar verebilir. Bu nedenle hamileyken saç boyamayı takip edin.

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

En sık görülen erken hamilelik belirtileri ve bu belirtiler ile başa çıkmanın yollarını bir araya getirdik.